Kalvokytkimet

Nimensä mukaisesti kalvokytkimet valmistetaan painotekniikan avulla läpinäkyvälle kalvolle. Tarpeen mukaan kerroksia voi olla useita. Kalvokytkimien umpinainen rakenne on tehnyt niistä suositun ratkaisun mm. kosteissa ja kuumissa ympäristöissä, joissa puhtaanapito on tärkeää. Kalvokytkinteknologia on luotettava käyttöliittymäratkaisu, jolla on monia eri käyttösovellutuksia.

Alempi kerros näkyy käyttäjälle tavallisesti  kalvon pintaan painettuina näppäiminä. Toinen kerros johtaa sähköä, jonka avulla tieto kosketuksesta siirtyy ohjauspiirille. Ohjauspiiri voi olla myös kauempana laitteesta taipuisan flexin päässä.

Kytkinpaneeliin voidaan tehdä myös läpinäkyviä osia ledeille ja näytöille tai reikiä perinteisemmille kytkimille ja potentiometreille.

kalvokytkimet

kalvokytkin

 

 

Kytkinpaneelissa voi olla kalvonäppäimiä

Tarvittaessa näppäimet voidaan muovata koholle lämmön avulla. Jos halutaan parempi kytkintunto tai hipaisukytkin on käyttötarpeeseen liian herkkä, voidaan käyttää myös kalvonäppäimiä.

Kalvon alle sijoitetaan pienet metallijouset, joiden kimmoisuudella voidaan säätää näppäimen herkkyyttä. Jousen jäykkyys vaikuttaa siis voimaan jota tarvitaan näppäimen painamiseen.

Kuviot kestävät hankausta ja kulutusta

Yksi etu kalvokytkintekniikalla valmistetuissa ohjaimissa on se, että painikkeissa olevat kuviot ja symbolit kestävät todella hyvin kulutusta.

Tämä johtuu siitä, että kaikki kuviot ja värit painetaan kalvon sisäpinnalle, jossa ne ovat lähes täysin suojassa mekaaniselta kulutukselta.

Lisäksi kalvomateriaaliksi voidaan valita erikoiskäsitelty polyesterikalvo. Tällaiset kalvot kestävät UV-valoa ja kemikaaleja hyvin.

Kalvokytkimet ovat korvanneet mekaaniset kytkimet lähes kaikkialla

Nykyaikaiset kalvokytkimet ovat korvanneet mekaaniset kytkimet useimmissa käyttökohteissa, kuten koneiden ja laitteiden ohjauspäätteissä.

Kalvokytkin on helppo asentaa paikoilleen kaksipuolisen teipin avulla ja se vie todella vähän tilaa. Lisäksi kalvokytkimien suunnittelussa on lähes täydellinen suunnitteluvapaus, koska rajoitteina ovat vain painotekniikan asettamat reunaehdot.

Kalvokytkinten etuja ovat:

  1. Pieni tilantarve
  2. Pitkä käyttöikä
  3. Roiske ja pölysuojaus
  4. Suunnitteluvapaus
  5. Kemiallinen kestävyys
  6. Asentamisen helppous (itsekiinnittyvä)
  7. ESD/EMC/EMI-suojattu rakenne

Miksi kalvokytkimet kannattaa hankkia meiltä?

Olemme toimineet alalla jo vuodesta 1992, joten tiedämme mitä teemme. Saamme toistuvasti kiitosta erityisesti joustavuudesta, laadusta ja toimitusvarmuudesta. Usein olemme asiakkaidemme tukena jo prototyyppi- ja suunnitteluvaiheesta asti. Kaikki työt toimittamiimme kalvokytkimiin liittyen tehdään Suomessa.

Ota yhteyttä 

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä muuten vain. Täältä löydät ajantasaiset yhteystiedot »