IMD- ja IML-kalvot

IMD- ja IML-kalvojen avulla voidaan liittää grafiikkaa myös geometrisesti monimutkaisiin kappaleisiin.

IMD on lyhenne englannin kielen sanoista “In-mould decoration” ja IML muodostuu sanoista “In-mould labeling”. Näissä menetelmissä seripainettu (ja tarvittaessa esimuovattu) kalvo liitetään ruiskupuristettuun muovituotteeseen jo sen valmistuksen yhteydessä.

Lopputuloksena muovituotteeseen saadaan grafiikkaa tai vaikkapa kovapinnoitettu pinta linsseineen, ilman että etiketistä tai painokuvioista jää saumoja.

Mitä in-mould -prosessissa tapahtuu?

Tyypillisessä in-mould -prosessissa kalvo asetetaan muotin pohjalle ennen ruiskuvalua. Kun muottiin ajetaan ruiskupuristuksessa sulaa muovia, muovikalvo ja kappale kiinnittyvät lämmön ansiosta saumattomasti toisiinsa.

Läpinäkyvän kalvon sisäpinnalle painettu väri jää kalvopinnan alle suojaan, joten lopputuotteessa kalvoon painetut värit ja kuvioinnit kestävät erittäin hyvin mekaanista ja kemiallista rasitusta.

Koska kalvo sulautuu osaksi muovituotetta, ei lopputuotteeseen myöskään jää minkäänlaisia saumoja.

Millaisia käyttökohteita IMD- ja IML-kalvoilla on?

IMD- ja IML-tekniikkaa hyödynnetään monilla eri teollisuuden aloilla. Tyypillisiä kohteita löytyy paljon esimerkiksi elintarvike-, meikki- ja leluteollisuudesta.

Miksi IMD- ja IML-kalvot kannattaa hankkia meiltä?

Olemme toimineet alalla jo vuodesta 1992, joten tiedämme mitä teemme. Saamme toistuvasti kiitosta erityisesti joustavuudesta, laadusta ja toimitusvarmuudesta. Usein olemme asiakkaidemme tukena jo prototyyppi- ja suunnitteluvaiheesta asti. Kaikki työ valmistamiimme IMD- ja IML-kalvoihin liittyen tehdään Suomessa.

Ota yhteyttä 

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä muuten vain. Täältä löydät ajantasaiset yhteystiedot »